nieuws

Milieuprotest tegen verbreding van A2

bouwbreed Premium

Vijf milieu-organisaties hebben een bezwaarschrift ingediend tegen het besluit van minister Jorritsma (Verkeer) om de rijksweg A2 tussen Utrecht en Amsterdam gedeeltelijk te verbreden. Zij menen dat het besluit is gebaseerd op onvolledige gegevens en bovendien dat het in strijd is met het rijksbeleid.

De Stichtse Milieufederatie, Stichting Natuur en Milieu, de Vereniging Milieudefensie, de Noordhollandse Milieufederatie en de ENFB (fietsersbond) vinden het vreemd dat de minister in haar plannen uitgaat van een forse groei van het autogebruik.

Het bestaande overheidsbeleid is er echter juist op gericht de groei te beperken, zo stellen ze.

De milieugroepen vinden ook dat de Jorritsma de mogelijkheid van goederenvervoer over het Amsterdam-Rijnkanaal en over het spoor onvoldoende heeft onderzocht.

Reageer op dit artikel