nieuws

Maarssen ziet niets in structuurschets

bouwbreed Premium

Maarssen loopt opnieuw te hoop tegen de regiovorming in Utrecht. Steen des aanstoots is dit keer het intergemeentelijke structuurplan (ISP).

Daar is in de in de gemeenteraad geen draagvlak voor te vinden, schrijven burgemeester en wethouders aan de regiopartners. Het college eist spoedberaad. In het ISP Utrecht 2015 gaat volgens Maarssen teveel aandacht uit naar de nieuwe stad Leidsche Rijn, die de komende tien jaar ten westen van Utrecht moet verrijzen. “De 30.000 toekomstige bewoners worden rijkelijk gezegend met drie lijnen voor hoogwaardig openbaar vervoer, waarschijnlijk snelle spoorbussen, en evenzoveel Randstadspoorstations. De A2 wordt er zelfs voor opzij geschoven, maar voor Maarssen-Broek kan er niet eens een extra stationnetje af. Terwijl daar toch ook 25.000 mensen wonen”, legt gemeentewoordvoerder G. Snijder uit. De stoppen sloegen in het Maarssense helemaal door toen op de ISP-kaart bleek dat een bedrijvenlokatie plotseling groen was gekleurd. Op die plek zou in de toekomst landbouw moeten komen.

Reageer op dit artikel