nieuws

Lubbers terug bij familiebedrijf

bouwbreed Premium

Ruud Lubbers is benoemd als commissaris bij zijn familie- en metaalbedrijf Hollandia Industriele Maatschappij, vroeger beter bekend als Hollandia Kloos. Daarmee is Lubbers na zijn jarenlange politieke carriere als achtereenvolgens parlementslid, minister en premier teruggekeerd bij zijn familiebedrijf. De familie Lubbers bezit de meerderheid van de aandelen in Hollandia.

Ook krijgt de voormalige premier weer de zeggenschap over zijn aandelenpakket in Hollandia. De bezittingen waren bij het begin van Lubbers’ politieke loopbaan ondergebracht in een stichting om vermenging van prive en zakelijke belangen te voorkomen. Sinds enkele weken is Lubbers commissaris bij het uitzendbureau Content.

Op de Tilburgse universiteit houdt hoogleraar Lubbers zich bezig met de internationale economie.

Reageer op dit artikel