nieuws

Lichte Hyundai-trucks in Sittard geassembleerd

bouwbreed Premium

Het Limburgse familiebedrijf Charles Feijts Groep gaat voor de Koreaanse wagenfabrikant Hyundai zijn lichte truck assembleren. Het is de bedoeling dat er nog dit jaar 300 trucks in elkaar gezet worden die vooral bestemd zijn voor de Nederlandse markt. Voor het komende jaar is een produktie van 600 lichte trucks gepland die niet alleen in Nederland maar in geheel Europa zullen worden afgezet.

De assemblagefabriek zal worden gesitueerd in Oirsbeek nabij Sittard waar de produktie werk zal scheppen voor 20 mensen. Binnen Europa is het de eerste assemblageplaats voor trucks van het Koreaanse merk.

De Nederlandse industrie zal ongeveer 30% van de onderdelen toeleveren. Zo komen de veren van Weweler en zijn ook de stoelen van Nederlandse fabrikaat.

De in Sittard gevestigde Charles Feijts Groep bezit tien vestigingen in Nederland en een in Belgie. Bij de groep werken bijna 200 mensen. Vier van de vestigingen zijn DAF-dealer. De meer dan zestig jaar bestaande groep houdt zich vooral bezig met transport en vervoerstechnieken. Assemblage is een daar geen onbekend fenomeen.. Zo zet de onderneming ook Mitsubishi bedrijfswagens in elkaar.

Verkoop

Voor de verkoop van van de trucks heeft Hyundai-importeur Greenib Car een nieuw dealernet gevonden. Het bestaat uit veertig DAF-dealers die de lichte Koreaanse vrachtwagens gaan verkopen naast hun zware DAF-programma. De in Oirsbeek geassembleerde trucks vallen in de klasse van 3,5 en 6 ton.

DAF te Eindhoven heeft geen problemen met de dealers die Hyundai’s in hun verkoopprogramma hebben opgenomen. “wij leveren vanaf zes ton. Als de dealers hun onderkant van de markt willen afdekken, ke wij dat niet verhinderen. Ze hebben de vrijheid daarin”, aldus een woordvoerder van DAF.

Het lichte DAF-programma wordt geleverd door de voormalige Britse DAF-fabriek die na het faillissement van DAF is verzelfstandigd. Sindsdien koopt DAF zijn lichte trucks in bij de Britten. DAF te Eindhoven produceert zelf vrachtwagens vanaf 16 ton.

Reageer op dit artikel