nieuws

Laatste protest tegen Megapark Heerenveen

bouwbreed

Met het oplaten van een heteluchtballon vanaf het terrein van het toekomstige Megapark, hebben tegenstanders zich symbolisch uitgesproken tegen de komst van dit 300 hectare grote industriepark tussen Heerenveen en Joure. Via een referendum konden inwoners van de gemeente hun stem uitgebrengen over de definitieve aanleg van het Megapark.

De gemeente Heerenveen wil de aanleg van het megapark doorzetten maar bood de bevolking via het referendum een laatste mogelijkheid om hiertegen in het geweer te komen. De uitslag ervan is raadgevend en geldt alleen als de opkomst niet lager blijkt te zijn als bij de te raadsverkiezing (68,8 procent). Wanneer meer dan de helft van de stemmen tegen het park is, komt er een heroverweging in de gemeenteraad. De provincie Friesland is de aanjager van het megapark-plan, dat zich specifiek richt op de vestiging van (buitenlandse) investeerders.

Reageer op dit artikel