nieuws

Hot Box: warm asfalt bij klein reparatiewerk

bouwbreed

De gww-sector kan opnieuw kennis maken met de ATC Hot Box thermo asfaltcontainer. Door Bristar BV uit Almelo is deze mobiele voorraadsilo voor warm asfalt onlangs weer naar ons land gehaald. Bristar, die de importrechten van de Duitse fabrikant ATC verwierf, gaat de installatie in Nederland verkopen en via het Almelose bedrijf Starrent BV ook aan de aannemerij verhuren.

Het is alweer ruim vier jaar geleden dat de ‘Hot Box’ op de Nederlandse markt werd geintroduceerd door BV Handels- en Exploitatie Maatschappij Bulten te Heemstede. Dit bedrijf vertegenwoordigde de Deense onderneming Oletto die de Hot Box voor de Duitse fabrikant ATC internationaal verkocht.

In 1992 debuteerde de Hot Box op de TKD in Wezep waar de asfaltwereld de kwaliteiten van deze apparatruur aan een nadere inspectie heeft ke onderwerpen. De asfaltcontainer is bedoeld voor het kleine reparatiewerk, waarbij behoefte bestaat aan geringe hoeveelheden warm asfaltmateriaal.

De Hot Box is een dubbelwandige, volledig geisoleerde, container met een breedte van 2 m. Onder de V-vormige containerbak is een hydraulisch aangedreven worm geconstrueerd waarmee het warme mengsel naar behoeven naar de achterzijde kan worden getransporteerd. Aandrijving ervan kan gebeuren via de PTO van het transportvoertuig of door middel van een separate benzine- of dieselmotor.

Het lossen van het materiaal kan gebeuren via een opvangtrechter direct in het werk door middel van een stortgoot of naar achteren of opzij met behulp van een zwenkbare 2.20 meter lange transportband met gekoppelde stortgoot.

Uitvoeringen

De container is leverbaar in zeven verschillende uitvoeringen: met enkele kamer in de grootten van 1,5 – 3,0 – 4,5 of 6,0 m3 en in een uitvoering met dubbele kamer met een inhoud van 3,0 – 4,5 of 6,0 m3. Het geheel laat zich op een kipper vervoeren, maar is op locatie op hydraulische steunpoten af te zetten. Voor de afzonderlijke Hot Box uitvoeringen moet rekening worden gehouden met transportlasten van 5, 7,5 en 10 ton.

Het asfaltmengsel wordt op temperatuur gehouden met behulp van een propaangasbrander.

De Hot Box draagt bij klein asfalterings en reparatiewerk steeds zorg voor een goed verwerkbaar, warm en kwalitatief uitstekend asfaltmengsel. Bij handmatige verwerking van grotere hoeveelheden asfalt op relatief beperkte oppervlakte kan de Hot Box op eigen steunpoten worden opgesteld.

Reageer op dit artikel