nieuws

Hoogleraar: ‘Onafhankelijke adviescommissie voor Schiphol’

bouwbreed

De publieke weerstand tegen de voorgenomen uitbreiding van Schiphol is meer gericht tegen de arrogantie van de beleidsmakers en hoge pieten van de luchtvaartindustrie dan tegen de toename van het vliegverkeer zelf. Om de patstelling te doorbreken moet er een onafhankelijke adviescommissie komen. Dat stelt prof. Th. van Holten in het blad Integraal van de TU Delft.

Hij is hoogleraar aan de faculteit lucht- en ruimtevaarttechniek. Volgens Van Holten is er behoefte aan een commissie, die net zo werkt als de commissie-Boertien eerder deed met de dijkverzwaring. Die commissie nam alle partijen serieus en hield rekening met veranderde waarden en inzichten, aldus Van Holten. Volgens hem probeerde Boertien alles zo veel mogelijk te kwantificeren, waardoor verschillende belangen concreet en helder op tafel kwamen en voor de aanpak van de dijken een breder maatschappelijk draagvlak.

Reageer op dit artikel