nieuws

Hagenaars willen ‘meepraten’ over vorming stadsgewest

bouwbreed Premium

Een ruime meerderheid van de bevolking van Den Haag wil zich, net als Rotterdammers en Amsterdammers, in een referendum ke uitspreken over belangrijke zaken die de gemeente aangaan. Dat blijkt uit een enquete die het marktonderzoeksbureau NSS heeft uitgevoerd in opdracht van de Haagsche Courant.

Den Haag kent geen gemeentelijke verordening die een referendum toelaat zoals in Rotterdam en Amsterdam. Ruim 85 procent van de Hagenaars vindt zo’n volksraadpleging een goede zaak, 8 procent is tegen en 6 procent heeft geen mening. Uit de steekproef van de krant blijkt verder dat bijna de helft van de ondervraagde Hagenaars tegen de opdeling van Den Haag zou zijn met als doel op te gaan in een stadsprovincie Haaglanden. Opvallend is het aantal mensen dat zich nog geen mening heeft gevormd. Tegenstander is 46 procent, 20 procent is voorstander en 34 procent weet het niet.

Reageer op dit artikel