nieuws

Geld provincie Zeeland houdt Neckermann hier

bouwbreed Premium

De provincie Zeeland en de gemeente Hulst hebben door een gezamenlijke subsidie van f. 2,7 miljoen weten te voorkomen dat postorderbedrijf Neckermann in Hulst voor uitbreiding de landsgrens over gaat.

Neckermann kon van de Vlaamse deelregering voor een investering van f. 38 miljoen voor de bouw van een expeditiecentrum op f. 6,7 miljoen financiele steun rekenen. Het aanbod hierna van f. 2,7 miljoen van de provincie Zeeland en gemeente Hulst deed de raad van bestuur van Neckermann toch besluiten voor uitbreiding in Hulst.

Het verschil van f. 4 miljoen wordt volgens Neckermann-directeur drs. R. van der Berg teniet gedaan door met name hogere vennootschapsbelasting en een hogere grondprijs in de buurt van Maldegem waar het bedrijf aanvankelijk wilde bouwen.

Expeditie

Het 27.000 vierkante meter metende nieuwe expeditiecentrum komt bij het bestaande van ongeveer 11.000 vierkante meter in St. Jansteen in de gemeente Hulst en is bestemd voor grotere artikelen als wit- en bruingoed, meubelen en fietsen. Tot nu huurde Neckermann hiervoor magazijnen in Sas van Gent en Culemborg. Het nieuwe expeditiecentrum biedt vijftig arbeidsplaatsen, waarvan twintig voor nieuwe werkgelegenheid. Het totaal aantal medewerkers bij Neckermann in St. Jansteen komt hiermee op 420. Bij het verkoopkantoor in Terneuzen zijn nog eens 217 mensen werkzaam.

Burgemeester A. Kessen van Hulst zei te vrezen dat uitbreiding door Neckermann in Belgie weleens het begin van het einde geweest zou ke zijn. Volgens Van der Berg maken de huidige bouwplannen keuze voor die gemeente bij uitbreiding in de toekomst logisch, maar hij benadrukte dat het bedrijf ook steeds de financiele voordelen van Belgie serieus blijft meewegen. Volgens de Zeeuwse gedeputeerde D. Bruinooge vormen de hoge subsidies van de Vlaamse deelregering een bedreiging voor behoud en uitbreiding van werkgelegenheid in Zuid-Nederland. Hij wil daarom met zijn Brabantse en Limburgse collega’s in Den Haag pleiten voor extra ondersteuning.

Reageer op dit artikel