nieuws

Emmen krijgt recreatiepark

bouwbreed

Ten zuidoosten van de gemeente Emmen wordt een groot recreatiepark ingericht. De gemeente Emmen en het bouwconcern Kondor Wessels Groep hebben deze week een principe-overeenkomst over de aanleg en inrichting van het park gesloten. Het gaat om een recreatiegebied van 400 hectare met een waterplas van zo’n 135 hectare.

Volgens de huidige plannen zal binnen enkele jaren het zuidelijk deel van het gebied volledig worden ingericht. Er komen circa 400 recreatiebungalows, een camping met 500 plaatsen en een recreatief woonpark met ongeveer 400 woningen en centrale voorzieningen, zoals een zwembad, restaurant, tennisbanen en een kleine golfbaan. Het ‘Parc Sandur’ zal 130 hectare beslaan en worden ondergebracht in een beheersorganisatie.

De gemeenteraad van Emmen moet nog groen licht geven voor de plannen. Gaat deze akkoord, dan komt een eind aan de onzekerheid die al langer dan een jaar bestaat over de voortgang van het Grote Rietplas-po. Eerder ging de gemeente voor hetzelfde po in zee met de Blaricummer zakenman R. Jacob. Die bleek echter later niet over de miljoenen te beschikken die hij de gemeente had voorgespiegeld.

Het Parc Sandur zal op termijn circa 200 directe en indirecte arbeidsplaatsen opleveren. Met de aanleg zijn 750 manjaren gemoeid. De investeringskosten van het park bedragen f. 100 miljoen. Eenzelfde bedrag is nodig voor de inrichting van de openbare voorzieningen en aankleding van de rest van het terrein. Al eerder waren subsidiegelden toegezegd vanuit Brussel en Den Haag.

Een bijzonder onderdeel van het Parc Sandur is het recreatiewoonpark waarin de bewoners van de 400 huizen gebruik ke maken van verschillende faciliteiten, zoals tuin en woningonderhoud, maaltijdverstrekking en bewaking van huis en haard.

Reageer op dit artikel