nieuws

Eerste Daewoo Solar 280 in Nederlands bedrijf

bouwbreed

Een van de noviteiten van Daewoo tijdens de afgelopen Bauma te Munchen was de hydraulische graafmachine van het Koreaanse bedrijf Daewoo met de type-aanduiding Solar 280 LC-III.

Als eerste in Europa is deze machine door importeur Ro-ad te Barneveld verkocht aan Aannemingsbedrijf A.Otte BV te Lisse.

De graafmachine die met rupsen van 86 cm een eigen gewicht heeft van 29.100 kg wordt gevoed door een Daewoo D2366, zescilinder watergekoelde dieselmotor die een vermogen afgeeft van 141 kW (191 pk) bij 1900 t/min. De inhoud van deze motor bedraagt 11.051 cm3.

De machine is uitgerust met twee variabele plunjerpompen van Kawasaki die elk een opbrengst hebben van 250 liter/min.

Het hydraulische systeem is uitgerust met het elektronisch gestuurde EPOS-systeem, dat instelbaar is op alle mogelijke werkzaamheden. Daarnaast kent de machine nog het Auto-idle systeem waarbij het toerental automatisch terugvalt op stationair indien de bedieningshendel gedurende drie seconden niet worden aangeraakt.

De machine heeft een LC-onderwagen met negen onderrollen en twee bovenrollen. Met zijn 86 cm brede rupsplaten komt de machine tot een bodemdruk van 0,39 kg/cm2.

Voor het graafwerk is de Daewoo Solar 280 LC-III uitgerust met een monogiek van 6,20 meter, waaraan de standaard lepelsteel van een lengte van 3,10 meter is bevestigd. Het maximale bereik vanuit de machine-as bedraagt 10,85 meter terwijl de graafdiepte 7,36 meter bedraagt. Aannemingsbedrijf A.Otte te Lisse is de eerste Europese eigenaar van een Daewoo Solar 280 LC-III.

Reageer op dit artikel