nieuws

Duitse spoorwegen zoeken samenwerking met NS voor HSL

bouwbreed

De Duitse spoorwegen (DB) en NS gaan nauwer samenwerken om de komst van de hoge-snelheidstrein tussen Nederland en Duitsland voor te bereiden. De twee bedrijven hebben daartoe een poorganisatie, gevestigd in Keulen, opgericht. Dit initiatief moet uiteindelijk leiden tot een gezamenlijk exploitatiebedrijf.

Het is de bedoeling dat de trein tussen Amsterdam en Frankfurt, via Arnhem en Keulen, nog voor de eeuwwisseling over bestaand spoor rijdt. De flitstrein vertrekt dan zeven keer per dag naar Frankfurt, met een reistijd van drie uur en drie kwartier. Als er in 2006 nieuw spoor ligt, duurt de rit nog maar drie uur. De poorganisatie onderzoekt onder meer hoe de lijn tot 2006 kan worden geexploiteerd. Daarover verschijnt dit jaar nog een intern rapport, aldus de Nederlandse Spoorwegen.

De pogroep bereidt verder de komst van een flitstrein tussen Amsterdam en Berlijn voor.

Reageer op dit artikel