nieuws

Doppstadt AK420 verkleint tot 80 m3 hout per uur

bouwbreed

Importeur van Gemert BV uit Wanroy heeft de eerste Doppstadt AK 420 shredder verkocht aan Rutte Recycling BV uit Halfweg.

De betreffende verkleiningsmachine is de eerste uit de vernieuwde Doppstadt-serie die, nadat alle vorige modellen zijn verbeterd, uit vier typen zal gaan bestaan. Naar verwachting zal de Duitse producent, die gevestigd is in Magdenburg, de serie over enkele maanden gereed hebben.

De Doppstadt AK 420 heeft een eigen gewicht van 18 ton en is uitgerust met een Mercedes Benz dieselmotor, die een vermogen afgeeft van 430 pk. Het geheel staat op een luchtgeveerde onderwagen.

Bij de shredder bestond voorheen al de keuzemogelijkheid om grof en/of fijn te hakselen. Bij het vernieuwde type bestaat nu ook de mogelijkheid van keuze van twee of vier rijen klepels in de trommel. Mede hierdoor is het verkleinen van afvalhout een stuk eenvoudiger geworden en ke zelfs boomstronken en stammen tot een dikte van 500 mm door de machine verkleind worden. De capaciteit van deze verkleiningsmachine, die bij Rutte Recycling vooral zal worden ingezet bij de verwerking van groen- en afvalhout, bedraagt, afhankelijk van de invoer 60 tot 80 m3 per uur.

Reageer op dit artikel