nieuws

Distributiecentrum voor Sigma Coatings

bouwbreed Premium

Sigma Coatings (Uithoorn) wil f. 50 miljoen investeren in een nieuw distributiecentrum in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Over circa 2,5 jaar moet het centrum klaar zijn. Sigma heeft in Amsterdam al een verffabriek, een poedercoatingsfabriek en een researchcentrum.

Het nieuwe distributiecentrum komt in de plaats van het oude in Uithoorn, waarvan de huur over enkele jaren afloopt. Het gebouw aanpassen aan de aangescherpte milieueisen zou een miljoeneninvestering vergen met bovendien als gevolg minder opslagcapaciteit.

Sigma Coatings BV is onderdeel van Sigma Coatings Group, op haar beurt een dochteronderneming van het Belgische olieconcern Petrofina. Sigma Coatings bv telt ongeveer 1600 werknemers en is goed voor een omzet van ruim f. 700 miljoen.

Voor het nieuwe distributiecentrum zijn minder mensen nodig, maar “bij een niet-afnemende goederenuitstroom zijn geen gedwongen ontslagen nodig”, aldus directeur M. Bindels. De mensen die hun baan verliezen worden binnen het bedrijf herplaatst.

Reageer op dit artikel