nieuws

Directeur Archeon legt functie neer

bouwbreed

Prof.dr. G. IJzereef (45) legt zijn functie als directeur van het archeologisch themapark Archeon in Alphen aan den Rijn neer vanwege “onoverbrugbare verschillen van inzicht over het toekomstig commercieel beleid'”. Hij wordt opgevolgd door voormalig adjunct-directeur ABN/AMRO Projectontwikkeling J. Helmes (60), nu al plaatsvervangend directeur en hoofd financien van het Archeon.

“IJzereef was van begin af aan betrokken bij het ontwikkelen en realiseren van nieuwe poen in het park. Daar ligt gezien zijn achtergrond als bijzonder hoogleraar experimentele en educatieve archeologie ook zijn kracht. Maar het huidige bestuur meent gezien de slechte financiele situatie een pas op de plaats te moeten maken. Voorlopig dus geen uitbreidingen”, zegt Helmes.

IJzereef heeft toegezegd als adviseur aan het themapark verbonden te blijven. Hij zal zich gaan bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe projecten als daar weer ruimte voor is.

Reageer op dit artikel