nieuws

China-missie voor DAF succesvol

bouwbreed Premium

DAF Trucks NV heeft bekend gemaakt dat, tijdens het bezoek van premier Kok en de handelsmissie aan China, een aantal belangrijke stappen konden worden gezet in gesprekken met potentiele klanten.

Een Letter of Intent werd getekend met het Directorat General of Posts (Ministry of Post and Telecommunication) voor de levering van een batch (200 a 300) trucks. Deze order, onder voorwaarde dat ORET financiering van toepassing zal zijn en de Chinese autoriteiten dit accepteren, vertegenwoordigd een waarde van tussen de 30 a 30 miljoen gulden.

De order betreft de DAF 65 met een 180 pk motor, die geschikt is voor de distributie van de post en voldoet aan de gestelde criteria: moderne technologie, betrouwbaar en zuinig in brandstof.

Daarnaast wordt onder meer gevraagd om opleidingen voor chauffeurs en servicespecialisten.

Een tweede Letter of Intent kon worden getekend met Chang Feng Auto Corp dat gevestigd is in de stad Huizhou, in de provincie Guandong. De Letter of Intent heeft betrekking op het verrichten van een gezamenlijke haalbaarheidsstudie naar de mogelijkheden om met deze onderneming produktie van DAF trucks ter plaatse te realiseren.

Capaciteit

De initiele capaciteit zal ca. 1.000 eenheden per jaar bedragen. De studie, met name gericht op de produktie van trekkers voor containervervoer en het opzetten van een after sales servicenetwerk, moet medio 1996 zijn afgerond. Het verkrijgen van de noodzakelijke vergunningen maakt deel uit van de studie.

Vooruitlopend op deze studie is overeenstemming bereikt over een order van 52 trucks uit de DAF 85 serie. Deze order heeft een waarde van ongeveer 6 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel