nieuws

Bouwstaking heeft fors negatief effect op produktie

bouwbreed Premium

De produktie in de bouw is door de stakingen eerder dit jaar in de maanden maart en april sterk achteruit gegaan. Het volume van de toegevoegde waarde daalde in maart met 7,1%, terwijl de teruggang in april zelfs 13,1% was.

Dat blijkt uit gegevens die het Centraal Bureau voor de Statistiek gisteren bekend heeft gemaakt.

Over de periode januari tot en met april is de bouwproduktie dit jaar echter even groot als over dezelfde periode in 1994. Dat komt door de enorme produktiestijging in februari (22,5 procent), toen er vrijwel geen vorstverlet was. De bouwstaking deed zich ook voelen in de hout- en bouwmaterialenindustrie, waar de omzet in april 10 procent lager was dan in dezelfde maand vorig jaar.

Reageer op dit artikel