nieuws

Bouw politiebureau en plan voor kerk in gemeente Dronten

bouwbreed Premium

Regiopolitie Flevoland te Lelystad wil in Dronten een nieuw politiebureau realiseren. Naar verwachting begint de bouw volgend voorjaar. Eind 1996 is het bureau klaar. Het ontwerp wordt geleverd door architectenbureau Zeinstra, Van der Berg en Van der Pol te Amsterdam. Met de bouw is een bedrag gemoeid van f. 3,5 miljoen. De aanbesteding vindt in november plaats.

Het huidige onderkomen van de politie in Dronten bestaat uit drie omgebouwde woonhuizen. Doordat de gemeente Dronten nog steeds groeit, is uitbreiding van het bureau noodzakelijk. Verder vertoonden de woonhuizen steeds meer gebreken, als lekkages en losstaande binnenmuren. De nieuwbouw vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Rijksgebouwendienst.

Er zijn ook plannen voor de bouw van een nieuwe RK-kerk in Dronten. De oude RK-kerk maakt plaats voor nieuwbouw. Het plan is afkomstig van de gemeente Dronten en vormt een onderdeel van het Masterplan. Dit plan bevat ideeen voor een nieuwe invulling van het centrum van Dronten.

Reageer op dit artikel