nieuws

Bouw nieuwe Oostersluis op hoogste punt

bouwbreed

De bouw van de nieuwe Oostersluis in de stad Groningen heeft met de plaatsing van een lichtkoepel op het besturingshuis haar hoogste punt bereikt. De aannemerscombinatie Van Dubbers Bouw BV uit Soest en Van Halteren Hei en Grondwerken BV te Bunschoten realiseren de schutkolk (die het Van Starkenborghkanaal met het Eemskanaal verbindt) op zo’n 50 meter afstand van de oude sluis.

De provincie Groningen en de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Economische Zaken investeren ruim 60 miljoen gulden in de vervanging van de sluis, die in de drukke vaarroute Lemmer-Delfzijl ligt. Volgens de planning zal op uiterlijk 1 januari 1996 het eerste schip in de nieuwe Oostersluis worden geschut. De kolk wordt 190 meter lang en 16 meter breed.

Reageer op dit artikel