nieuws

Bouw Hotel van de Toekomst begonnen

bouwbreed Premium

De commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht, jhr.drs. P.A.C. Beelaerts van Blokland, heeft vrijdag het startsein gegeven voor de bouw van het Hotel van de Toekomst in Houten.

Het hotel, waarvan Chriet Titulaer mede-initiatiefnemer is, moet in ruim een jaar verrijzen aan de A27 bij bedrijventerrein ‘De Doornkade’. Het moet een markant gebouw worden waarin tal van technologische vernieuwingen worden gerealiseerd, ook op bouwkundig terrein. Het algemene gedeelte van het hotel met een overspanning van 68 meter op een hoogte van bijna 10 meter krijgt bijvoorbeeld een dak van titanium. De toepassing van dit onderhoudsvrije metaal is een unicum in Europa. Bij de koepel die zo’n 500 jaar moet meegaan wordt een garantiecertificaat afgegeven van 100 jaar. De hoogbouw, waarin de zestig hotelkamers worden ondergebracht, krijgt een transparante klimaatgevel.

Andere in het oog springende elementen zijn een draaiend horeca-gedeelte en een energietuin, waardoor het hotel grotendeels in zijn eigen energievoorziening kan voorzien. In het interieur geeft de techniek de toon aan in de vorm van communicatiemiddelen, elektronische displays, infoboards, computers, smartcard-systemen e.d. Door de keuze van materialen, vormen en kleuren wil de architect en pomanager, Wiegerinck Architecten uit Arnhem, daaraan een tegenwicht geven zodat de bezoeker zich toch comfortabel en prettig voelt.

In totaal moeten er circa 250 noviteiten in het hotel worden verwerkt die worden ingebracht door 146 participanten.

Reageer op dit artikel