nieuws

Boete voor bouwen van illegale loods

bouwbreed Premium

De rechtbank in Leeuwarden heeft motorimporteur Durk de Haan uit Hoornsterzwaag een boete opgelegd van f. 2.500. Het vonnis geldt het bouwen van een loods, voordat een bouwvergunning was afgegeven. Ook negeerde De Haan een ambtelijk bevel tot stopzetting van de bouw van de loods.

Het proces vloeit voort uit het verscherpte beleid van de gemeente Heerenveen ten aanzien van illegale bouwwerken. De gemeente wil daar paal en perk aan stellen. Het proces maakt mogelijk dat de gemeente Heerenveen voortaan hogere leges voor bouwvergunningen kan vragen wanneer een bouwwerk pas achteraf wordt gelegaliseerd.

De Haan was drie weken voor het opstarten van de vergunningprocedure begonnen met de bouw van de loods. De vergunning was in aantocht, maar de bouwer wilde niet langer wachten, omdat het hoogtepunt voor de motorverkoop anders voorbij zou zijn. Toen de gemeente de illegale bouw ontdekte, werd stopzetting geeist. Dat bevel werd genegeerd.

Reageer op dit artikel