nieuws

Boekje

bouwbreed

DUD im IVK heeft een 47 pagina’s tellend boekje uitgegeven getiteld DUD Qualitetsmerkmale fur Dach systeme’. Aangezien de fabrikanten van kunststof en rubberen dakbanen zich aaneen hebben gesloten zijn de technische aansluitproblemen die beide dakbaantypen kenmerken in de nieuwe uitgave samengevoegd in DUD-Anforderungsprofil an Systemkomponenten fur das mechanisch befestigte Dach mit Kunststoff- und Kautschukbahnen’.

Een juiste keuze van dakbanen is een aspect van het dak. Een goede bevestiging een andere. Beide juist gekozen maken een dak met zijn bedekking tot een goed geheel. Het type te gebruiken bevestigingsmiddelen hangt sterk af van de ondergrond waarop de dakbedekking wordt toegepast en het soort isolatie dat wordt gebruikt. Het boekje is bedoeld voor ontwerpers van daken, maar ook voor verwerkers en dergelijke.

DUD im IVK Darmstadt-Duitsland

Reageer op dit artikel