nieuws

Bezwaar tegen bouw serre station Zwolle

bouwbreed Premium

De Vereniging Vrienden van de Stadskern Zwolle en een particulier hopen via de Raad van State te voorkomen, dat de stationsrestauratie in de Overijsselse hoofdstad wordt uitgebreid met een glazen serre. Zij vinden dat het monumentale karakter van het gebouw hierdoor teveel wordt aangetast.

“De Zwolse stationsrestauratie is dringend aan uitbreiding toe. Er is op onze locatie aan het Stationsplein echter nauwelijks ruimte voor uitbouw. De realisatie van een serre vinden we daarom een goede oplossing. De aanpassing is transparant zodat je het monumentale karakter van het gebouw juist goed kunt blijven zien”, zegt de NS-businessmanager Rein van der Leeuw. De Rijksdienst voor de Monumenten en de gemeente Zwolle waren eerder al akkoord gegaan met de bouw van de serre. Het beroep dient dan ook tegen eerstgenoemde instantie. Met de aanpassing van de stationsrestauratie is naar schatting f. 1 miljoen gemoeid.

Reageer op dit artikel