nieuws

Betonstenen maken 3D indruk

bouwbreed

De Visio Groep, gevestigd in het Duitse Niederdreisbach, biedt een systeem aan voor betonbestratingen die een driedimensionale indruk maken. Het systeem wordt in licentie gegeven aan betonfabrieken in Frankrijk, Duitsland en de Benelux.

De driedimensionale indruk wordt gewekt door het gebruik van drie verschillende toplagen, met graniet, basalt of kwarts. De stenen zijn er in meerdere vormen, waarmee allerlei patronen te leggen zijn. Op de foto is een combinatie van ruitvormige betonstraatstenen te zien. De kleuren van de stenen zijn wit, grijs en anthraciet-zwart. Behalve ruitvormige betonstraatstenen zijn er trapezium-, V- en L-vormige, de te te leggen in combinatie met vierkante. Er kan al een effect bereikt worden met gebruik van twee kleuren. In Nederland worden de Visio betonstraatstenen in licentie geproduceerd door De Hamer BV te Nijmegen.

Reageer op dit artikel