nieuws

Arbeidsbestand voor de bouw werkt niet

bouwbreed Premium

Werkzoekenden die zijn opgenomen in het Arbeidsbestand Bouwnijverheid (ABB) vinden niet sneller een baan in de bouw dan ‘gewone’ werklozen. Het ‘ABB-bewijs’ is daarvoor niet genoeg bekend bij werkgevers en werknemers. Dit blijkt uit het jaarverslag over 1994 van de stichting Bouw-Vak-Werk te Gouda.

Het doel van het Arbeidsbestand Bouwnijverheid is werklozen met ervaring in de bouw met voorrang weer aan de slag te helpen. “Voor bedrijven is nog onvoldoende duidelijk of een ABB-er vakbekwamner is op grond van opleiding en/of ervaring dan een werknemer zonder ABB-bewijs”, aldus het jaarverslag. Ook blijkt dat arbeidsbureau’s niet altijd voorrang verlenen aan ABB-ers.

Momenteel wordt onderzocht hoe het belang dat bedrijven hechten aan het ABB-bewijs kan worden vergroot. Nog dit jaar moet hierover meer duidelijkheid ontstaan.

Reageer op dit artikel