nieuws

Appartementen nabij centrum Sittard

bouwbreed Premium

De gemeente Sittard wil op loopafstand van het centrum 335 appartementen bouwen. Volgens wethouder Ed Arets overwegen B en W een architect als supervisor aan te trekken. Die moet er voor zorgen dat het eigene van de stad niet verloren gaat.

Aan de Brugstraat komt een woontoren met 12 appartementen. Op de langere termijn worden hier nog eens 110 appartementen gebouwd met 450 parkeerplaatsen en een grootschalige winkelruimte van 7000 vierkante meter. Veertig appartementen zijn gepland op de hoek Parklaan/Wilhelminalaan.

De voormalige stadsschool St. Jozef wordt, op de voorgevel na, gesloopt. Ook enkele kantoren en woningen moeten voor dit bouwplan wijken. Aan het Stadswegske zijn 45 appartementen, in vier bouwlagen, gepland en op de hoek Rijksweg Mgr. Vranckenstraat 30 flatwoningen.

Reageer op dit artikel