nieuws

Anti-crashdeur kan tegen een aanrijding

bouwbreed

Flexion BV uit Roermond, fabrikant van industriele deuren, heeft een anti-crashdeur voor bedrijfsgebouwen geintroduceerd. De deur loopt na een aanrijding door een heftruck geen schade op doordat het deursysteem is voorzien van een flexibel mechanisme. Daardoor kan de deur bij een botsing uit de geleiding treden.

Zodra een heftruck in botsing komt met de deur wordt de stootbalk onder aan de deur automatisch losgekoppeld van de verticale deurgeleiders aan de linker en rechter kant. De deur blijft bovendien automatisch stilstaan. De deur herstelt zichzelf niet, omdat dit volgens Flexion alleen maar aanrijdingen uitlokt. De chauffeur moet opstaan uit zijn heftruck en de stootbalk via het tuimelmechanisme opnieuw inklemmen tussen de deurgeleiders. Vervolgens moet de chauffeur de automatische deuropener resetten. In veel gevallen is het mogelijk bestaande Flexion-deuren te voorzien van het anti-crashsysteem.

Reageer op dit artikel