nieuws

Amerikaans onderzoek: Vloedgolf informatie bedreigt bestaan bedrijven

bouwbreed

Het elektronische gegevensverkeer heeft dusdanige vormen aangenomen dat bedrijven de toevloed van informatie nauwelijks nog ke verwerken. Als gevolg daarvan vrezen nogal wat ondernemingen dat inadequaat informatiebeheer de voornaamste bedrijfsdoelen in gevaar brengt. Gecentraliseerd beheer en opslag zou hier uitkomst bieden. Problemen doen zich onder meer voor bij het verbeteren van de kwaliteit en bij het gebruik van informatie ter reductie van de kosten.

Tevens vergroot de tijd die tussen het ontwerp en de marktintroductie van produkten zit. Ook de dienstverlening aan klanten komt in gevaar. Uitbreiding van het aantal faciliteiten biedt nagenoeg de enige mogelijkheid om informatie afdoende op te slaan en te verwermken. Gebruikersafdelingen missen doorgaans de vakkennis en/of de hulpmiddelen om de groeiende gegevensbestanden te beheren. Automatiseringsafdelingen missen eveneens de hulpmiddelen om doelmatig met de informatie te ke om aan. Dat blijkt uit een onderzoek van het New Yorkse bureau Find/SVP onder 300 managers van grote Europese bedrijven en 300 managers van grote Amerikaanse bedrijven.

Reageer op dit artikel