nieuws

Afschotplaat geeft voldoende helling

bouwbreed

Vapotherm heeft nieuwe Vapotherm-norm-afschotplaten’ op de markt gebracht. Het zijn platen van PU (polyurethaan). Ze zijn 1200 x 1200 mm en hebben een afschot van 20 mm. Dat wil zeggen een afschotpercentage van 1,67%. De dikten van de platen varieren van 30 tot en met 110 mm. Ze hebben een hoge thermische isolatiewaarde, waardoor met betrekkelijk dunne platen kan worden volstaan. De platen met een afschot van 1% blijven echter door het bedrijf Vapotherm BV te Alphen aan den Rijn te leveren.

In een dakvlak moet volgens het bedrijf voldoende afschot zitten in de richting van de hemelwaterafvoeren. Een afschot van tenminste 1,6% rekening houdend met de doorbuiging, vernoemd in NEN 6702 is in het algemeen als voldoende te beschouwen.

Reageer op dit artikel