nieuws

Actie ‘bouw een huis voor Wietske’ gelukt

bouwbreed

De hartewens van de 16-jarige ongeneeslijk zieke Wietske uit Hoeven is vervuld. Ze ‘krijgt’ haar ‘ouderhuis’ op het terrein van het Sint Elisabethziekenhuis in Tilburg.

Daar ke familieleden van opgenomen kinderen logeren. Wietske die lijdt aan een hersentumor, had enkele weken geleden eigenlijk het idee haar spaarcenten na te laten aan een goed doel. Maar dat plan maakte al snel plaats voor een grotere actie: een inzameling onder vrienden en bekenden onder het motto ‘Een huis voor Wietske’. Met het ingezamelde geld zou dan een eerste aanzet moeten worden gegeven voor de bouw van een tweede ouderhuis op het terrein van het Tilburgse ziekenhuis. De inzameling op kleine schaal veranderde echter al snel in een actie op grote schaal. Behalve geld heeft de stichting ook veel hulp in natura toegezegd gekregen. Zo zijn er diverse bedrijven in en rond Tilburg die materialen en/of mankracht leveren. Er is nu ruim – 200.000 binnen. Verwacht wordt dat de bouw van het ouderhuis na de bouwvak begint.

Reageer op dit artikel