nieuws

Aanbesteding aanleg liften in metro-stations Rotterdam

bouwbreed Premium

De RET in Rotterdam besteedt in juli het installeren van liften, in elf metrostations, het maken van een extra uitgang aan de Leuvehaven O.Z. en het ombouwen van de roltrappen in de bestaande stations aan. De kosten hiervan worden geraamd op in totaal f. 34 miljoen.

De RET heeft er subsidie voor aangevraagd bij Verkeer en Waterstaat en denkt het werk na de zomervakantie te ke beginnen. Dat zou dan klaar zijn gelijktijdig met andere werkzaamheden in de stad, zoals de aansluiting van de Erasmusbrug en het Beursplein. De Vereniging van Gehandicaptenorganisaties voert al jaren actie voor de bouw van liften in alle metrostations van de noord-zuid-lijn, de eerste en enige in Nederland waar liften ontbreken.

Reageer op dit artikel