nieuws

Zelfrijdende valbijl sloopt beton- en asfaltverharding

bouwbreed Premium

De Easy Breaker is een mobiele betonbeuker waarmee met regelbare slagkracht, oude asfalt- en betonverhardingen zijn te breken. De zelfrijdende machine werkt met een valbijl die evenals de rij-aandrijving door middel van een hydraulische pomp wordt gevoed. De breker is leverbaar in drie typen waarvan de aandrijving naar wens van de gebruiker kan gebeuren door middel van elektro-, benzine- of dieselmotor.

Het type E-Z 400 de kleinste uit de serie ontwikkelt een slagkracht van maximaal 1820 N en is door zijn compacte afmetingen bij uitstek geschikt voor inpandige toepassing voor het slopen van bedrijfsvloeren. Dit type breker wordt in combinatie met een elektromotor om die reden voornamelijk gekozen door vloerenbedrijven. De zwaardere modellen E-Z 500 en 1000 hebben een maximale slagkracht van 2720 N respektievelijk 4900 N. Door dit grotere slagvermogen zijn deze brekers meer bedoeld voor het zwaardere sloopwerk zoals het breken van betonwegen. Uit praktijktoepassing is gebleken dat het zwaarste model in staat is 300 m2 betonverharding met een laagdikte van 200 mm per uur te breken. De geproduceerde betonbrokken hebben een afmeting van niet groter dan 500 x 500 mm en zijn daarmee in de meeste gangbare breekinstallaties te verwerken tot een gewenst korrelgranulaat.

Voor elk type Easy Breaker is door Marvin BV in Son, die de import van de brekers in ons land voert, een aanhanger leverbaar, compleet met op- en afrijborden.

Het middelzware model uit de serie Easy Breaker, de E-Z 500 bezig met het breken van een betonnen fietspad. De machine ontwikkelt een slagkracht van maximaal 2720 N.

Reageer op dit artikel