nieuws

Woningbouwers profiteren van verlaging hypotheken

bouwbreed

De verlaging van de hypotheekrente door de Rabobank heeft navolging gevonden. ABN Amro, Abp, Aegon, Postbank en Delta Lloyd hebben eveneens hun tarieven verlaagd. Het kapitaal is goedkoper dankzij ontwikkelingen op de financiele markten. Deze ontwikkeling levert de bouwers van woningen een positieve prikkel op.

ABN Amro heeft met ingang van vrijdag het tarief voor hypotheken met variabele rente met 0,4 procent verlaagd. Datzelfde geldt voor hypotheken met vaste renteperioden van 1 tot 7 jaar. De onroerend-goedleningen met vaste renteperioden van 10 tot 17 jaar worden 0,2 procent goedkoper. Een hypotheek met een vaste renteperiode van 1 jaar kost 6 procent aan rente.

Abp, de grootste verschaffer van hypotheken, biedt een laagste rente-tarief van 6,2 procent. De verlaging is als volgt: 0,4 procent voor een lening van 2 jaar/rentevrije-hypotheek, 5 jaar en 7 jaar. De rente voor hypotheken van 10, 12 en 15 jaar gaat 0,3 procent omlaag.

Aegon heeft vanaf vrijdag de hypotheken met een rentevaste periode van twee en vijf jaar met 0,4 procent verlaagd. De rente bedraagt nu 7,1 procent bij een looptijd van vijf jaar. De leningen die tien en twintig jaar rentevast zijn, gaan 0,2 procent omlaag.

De Postbank verlaagt de tarieven met 0,4 procent voor hypotheken met een rentevaste periode van 1, 2, 5 en 7 jaar. Langer lopende leningen (10 en 12 jaar) worden 0,2 procent goedkoper. Het laagste tarief bij deze instelling is 5,9 procent.

Delta Lloyd verlaagt de basis-hypotheekrente met 0,3 procent tot 7 procent. Voor een lening met een optietermijn van twee jaar wordt het tarief 6,3 procent. Zonder optie is de rente nog een tiende lager, namelijk 6,2 procent.

Reageer op dit artikel