nieuws

Wisselvallig weer

bouwbreed

De IJsheiligendepressie’ heeft tijdens het afgelopen weekeinde een aanmerkelijk oostelijker traject gevolgd dan met name de Europese computers ons wilden doen geloven.

Daardoor is er van het slechte weer bitter weinig terecht gekomen. Op veel plaatsen bleef het zelfs droog! Wel waaide het hard en waren de temperaturen een vijftal graden lager dan voor deze tijd van het jaar gebruikelijk is. Zowel zondag als maandagnacht trad bovendien nachtvorst op: Soesterberg rapporteerde zondag ‘ 4.9*C en maandag werd het op de vliegbasis Twente ‘ 4.5*C. Deze week wel wisselvallig weer doordat Atlantische depressies de weg naar West Europa en het Noordzeegebied weer weten te vinden. Het zal de eerste dagen echter minder koud zijn met vandaag bijvoorbeeld temperaturen tot circa 18*C in regio’s langs de oostgrens. Aan het einde van de week breidt een hogedrukgebied zich vanaf de Oceaan naar Europa uit. Dan wellicht stabieler weer. Voorlopige reserve geldt echter de tamelijk mobiele westelijke stroming in de bovenlucht.

Reageer op dit artikel