nieuws

Willem-Alexander opent infocentrum

bouwbreed

Prins Willem-Alexander verricht volgende week vrijdag in Borger de officiele opening van het gerenoveerde Nationaal Hunebedden Informatiecentrum. Eerder die dag bezoekt de prins bedrijven in dit gebied die zijn betrokken bij nieuwe vormen van landschapsbeheer en landbouw in Drenthe.

Het Nationaal Hunebedden Informatiecentrum ligt naast het grootste hunebed van Nederland. Het is in 1987 opengegaan. De feestelijke heropening door de prins volgt op een ingrijpende verbouwing waarmee het centrum twee keer zo groot is geworden. Het omvat een grote expositieruimte, een filmzaal, een tijdelijke expositieruimte en een erfgoedwinkel. Bovendien is als blikvanger het steenkistgraf van Heveskesklooster (een minihunebed) in het gebouw opgenomen. Het Informatiecentrum kan door de uitbreiding aanzienlijk meer bezoekers ontvangen dan de huidige 35.000 per jaar.

Reageer op dit artikel