nieuws

Werkplaats voor jonge architecten

bouwbreed Premium

Het Rotterdamse architectenbureau Post Ter Avest Architecten heeft een werkplaats ingericht waar net afgestudeerde architecten ervaring ke opdoen door te werken aan prijsvragen en dergelijke kortlopende projecten.

Het met 25 medewerkers middelgrote bureau ontvangt regelmatig open sollicitaties van talentvolle afstudeerders. Binnen het bureau is voor hen geen plaats. Anderzijds dingt het bureau, vooral dankzij de Europese aanbestedingsregels, steeds vaker naar opdrachten via prijsvragen en dergelijke. Die kortlopende poen verstoren de dagelijkse gang van zaken op het bureau. Daarom worden ze voortaan ondergebracht in een aparte werkplaats. Op contractbasis ke jonge architecten in de “Nike werkplaats” ervaring op doen door aan deze projecten te werken.

Architect Jouke Post licht toe: “De werkplaats levert geen bijzonder rendement op. De ervaring leert dat de investering in prijsvragen net wordt goed gemaakt als tien procent gewonnen wordt. Maar het voordeel is dat het bureau zo nieuwe inzichten kan opdoen. Voor de free-lancers is het voordeel dat ze gebruik ke maken van alle middelen van het bureau en werkervaring ke toevoegen aan hun cv. Het salaris zal laag zijn, tenzij we als werkgelegenheidspo subsidie ke krijgen.”

Reageer op dit artikel