nieuws

Vuilverbranding Avira moet oven sluiten

bouwbreed Premium

De afvalverbranding Avira in Duiven moet een van de drie verbrandingsovens sluiten. Dat heeft de afdeling bestuursrechtspraak bij de Raad van State in Den Haag bekendgemaakt. Volgens de raad heeft de provincie Gelderland terecht een sluitingsbevel opgelegd wegens een te hoge uitstoot van het uiterst giftige dioxine. De uitstoot, die aanmerkelijk hoger is dan die van de andere twee ovens, voldoet niet aan de norm voor dioxine-uitstoot.

Avira, de verbrandingsorganisatie van het samenwerkingsverband Regio Arnhem, schat de schade op f. 20.000 per dag als een van de ovens niet in gebruik mag zijn. De uitspraak is telefonisch bekendgemaakt aan betrokkenen. Pas over enkele weken volgt de schriftelijke toelichting van de Raad van State.

Reageer op dit artikel