nieuws

Vastgoedbeheerders onderzoeken intensieve samenwerking

bouwbreed Premium

De vastgoedbeheerder De Boer Den Hartog Hooft in Amsterdam en ABC Vastgoed in Arnhem onderzoeken de mogelijkheden van een intensieve samenwerking op het gebied van het beheer van onroerend goed. Een volledige samenwerking, fusie of overname is uitgesloten. Uiterijk in september moet blijken of samenwerking zinvol is.

De makelaarsactiviteiten van De Boer Den Hartog Hooft zullen geen deel uitmaken van een samenwerking. De beheerspoot van de Amsterdamse onderneming is vooral sterk op het gebied van kantorenmanagament in opdracht van grote beleggers in onroerend goed. ABC Vastgoedbeheer, de grootste beheerder van woningen in Nederland, is vooral sterk in automatisering.

“Beide partijen hebben elkaar sterke kanten te bieden”, aldus ABC-directeur L. Berrevoets. ABC is sinds april vorig jaar voor 49 procent in handen van het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten. Het resterende belang is eigendom van Berrevoets’ collega-directeur A. Both. Over de omzet doet het bedrijf geen mededelingen.

ABC heeft driehonderd medewerkers in dienst, verdeeld over elf kantoren door heel Nederland. Daarnaast zijn er met tien grote makelaars samenwerkingsverbanden, die vergelijkbaar zijn met de cooperatie die nu wordt gezocht met De Boer Den Hartog Hooft.

Het Amsterdamse kantoor boekte vorig jaar een netto-omzet van – 20 miljoen. De beheersactiviteiten spitsen zich vooral toe op de hoofdstad. Op het gebied van taxatie behaalt De Boer Den Hartog Hooft de helft van de inkomsten buiten Amsterdam. Daarnaast is ook de makelaardij actief in de rest van het land.

Het kantoor is eigendom van de vier directeuren. Van de 135 medewerkers houden zich er negentig bezig met beheer, onderhoud en administratie van winkels, kantoren en woningen en werkzaamheden voor verenigingen van eigenaren.

Reageer op dit artikel