nieuws

Utrechtse basisschool krijgt Archinormprijs

bouwbreed

De basisschool St. Thomas a Villa Nova in Utrecht van architect Michael van Leeuwen is vrijdag onderscheiden met de Archinormprijs. Deze prijs, een bedrag van – 5000, wordt jaarlijks uitgereikt aan een ‘stadsverfraaiingspo’ in Utrecht. De jury prijst het “verfrissende karakter” van deze school in de bijna honderd jaar oude buurt rond het H.J. Schimmelplein.

Waar vroeger een kerk stond heeft architectenbureau Sluijmer van Leeuwen een gebouw neergezet dat er uitspringt door zijn verzorgde uiterlijk en materiaalkeuze, aldus de jury. Aan een lang bouwdeel met lokalen voor de 200 leerlingen liggen de gymnastiek- annex theaterzaal, diverse groepslokalen en een vide voor multifunctioneel gebruik. Lichtkoepels en glazen bouwstenen benadrukken in het interieur de onderlinge samenhang.

Reageer op dit artikel