nieuws

Stortgasbenuttings- installatie Schinnen kan worden gebouwd

bouwbreed Premium

Het streekgewest Westelijke Mijnstreek mag bij de vuilstortplaats in Schinnen een zogenoemde stortgasbenuttingsinstallatie bouwen. Dat is bekend geworden bij de Raad van State in Den Haag.

Om de bouw van de installatie mogelijk te maken, moest de gemeente het ter plaatse geldend bestemmingsplan aanpassen. Vanwege een groot aantal door regio-bewoners ingebrachte bezwaren was het bestemmingsplan geschorst en kon op basis van het plan geen bouwvergunning worden verleend. In een spoedprocedure bij de Raad van State vroeg Westelijke Mijnstreek opheffing van de schorsende werking. Toen rechter J. de Vries van de Raad van State in het kader van die procedure een hoorzitting organiseerde, kwam niemand van de bezwaarmakers opdagen. De Vries heeft laten weten de schorsende werking van het plan af te halen.

Reageer op dit artikel