nieuws

Provincie Limburg: Rijk moet kosten Maaskades betalen

bouwbreed Premium

Het Rijk moet de meerkosten ( f. 100 miljoen) die het aanleggen van de Maaskades vergen betalen. Dat is de stellige overtuiging van het Provincie Bestuur. Volgens gedeputeerde J. Schrijen moet de politiek waarmaken wat via de Noodwet gerealiseerd moet worden.

De overheden zitten vast aan de termijnen die in de Noodwet genoemd worden het Deltaplan uit te voeren. Met die overtuiging gaat Schrijen op 7 juni naar het overleg in Den Haag. Op 21 juni moet de financiering rond zijn.

Het Provinciaal Bestuur overlegt de komende weken met Rijkswaterstaat of de plannen op onderdelen goedkoper ke. Rijkswaterstaat stelt hiervoor ambtenaren ter beschikking.

Schrijen zei in een statencommissievergadering niet te verwachten dat de plannen veel goedkoper ke; mogelijk dat de openbare aanbestedingen tien procent voordeel opleveren.

Reageer op dit artikel