nieuws

Praxis komt in handen van HDB Groep

bouwbreed

De Praxis Groep, onderdeel van Koninklijke Bijenkorf Beheer (KBB), verkoopt zijn Hubo-formule aan de HDB Groep. Beide partijen hebben hierover een principe-overeenkomst getekend. Hubo is een franchiseformule, waar 110 zelfstandige doe-het-zelf-zaken zich bij hebben aangesloten.

De HDB Groep, bestaande uit 170 Houtland-winkels, 85 Doeland-winkels en 30 Big Boss-winkels, denkt dat de Hubo-buurtwinkels en hun formule goed aansluiten bij de activiteiten van de groep. De Praxis Groep kan zich na de overdracht concentreren op grootschalige bouwmarkten. Het voormalige KBB-onderdeel exploiteert 141 grote bouwmarkten onder de naam Praxis en Formido.

Een woordvoerder van KBB wilde niets zeggen over de omzet en de winst-of verliescijfers van Hubo. Ook is onduidelijk hoeveel mensen er bij de 110 winkels in dienst zijn. De woordvoerder verwachtte overigens geen sociale gevolgen voor het betrokken personeel. “Zij zijn in dienst bij een zelfstandige onderneming. Daar verandert niks voor”, zo zei hij.

De Hubo-formule was het afgelopen jaar wel minder in trek. Het aantal winkels met die naam daalde in 1994 met tien stuks tot 113. Inmiddels zijn er al weer drie zaken minder. De woordvoerder wilde echter geen verband leggen tussen de resultaten van Hubo en de afname van het aantal winkels. “Er zit altijd een wisseling in. Daar is niets bijzonders aan.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels