nieuws

Plan voor verbouwen ex-nazi-vakantieoord

bouwbreed

Het Deense raadgevende bureau Carl Bro heeft, in samenwerking met architectenbureau Steen Kieler in opdracht van de gemeentelijke overheid op het Duitse Oostzee-eiland Rugen, het inschrijvingsmateriaal vervaardigd voor het Seebad-complex bij Prora.

Het nu praktisch geheel leegstaande complex werd in de jaren ’30 door de nazi’s gerealiseerd als vakantieoord. Het po omvat 10.000 kamers in betonnen, zes verdiepingen tellende gebouwen die zich uitstrekken over een totale lengte van 4,3 km. Het terrein heeft een oppervlakte van bij elkaar 2100 hectare.

De overheid wil dit centrum thans ingrijpend moderniseren. Het door Kieler en Bro vervaardigde inschrijvingsmodel voorziet in dat kader in recreatiewoningen, hotels, sportfaciliteiten en winkels.

Het complex is te koop voor DM 100 miljoen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels