nieuws

Oost-Gelderland in actie tegen noordtak Betuwelijn

bouwbreed

De gemeentebesturen van Zutphen, Arnhem, Brummen en Elst hebben gisteren in Den Haag duizenden handtekeningen aangeboden aan de voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat. Met de actie protesteren zij tegen het kabinetsvoornemen de eventuele noordelijke aftakking van de Betuweroute dwars door Arnhem en Zutphen aan te leggen.

Volgens de actievoerders zullen ruim 3000 woningen in Zutphen direct hinder ondervinden van massaal goederenvervoer door die plaats. Ook het centrum van Arnhem zal veel last hebben van een noordelijke Betuwelijn omdat het spoor dwars door de stad gaat. De gemeentebesturen willen dat het kabinet zo snel mogelijk beslist over een mogelijke noordelijke aftakking van de goederenspoorlijn. De commissie-Hermans adviseerde in januari dat besluit enkele jaren uit te stellen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels