nieuws

Nieuwbouw stadhuis Tiel begonnen

bouwbreed

In Tiel heeft Bam Beutener een begin gemaakt met de nieuwbouw van het nieuwe stadhuis. De fietsenstalling tussen twee monumentale panden aan de Ambtmansweg, waar momenteel een deel van de gemeentelijke organisatie is ondergebracht, wordt gesloopt om plaats te maken voor een twee verdiepingen tellende hoge hal die de gebouwen verbindt en toegang geeft tot de nieuw te bouwen raadzaal.

De oude gebouwen zullen met een stenen pad in de daarachter gelegen tuin worden verbonden met de nieuwbouw ‘ twee bouwvolumes met ieder drie bouwlagen ‘ aan de Achterweg. De door de tuinarchitect Zocht aangelegde tuinen moeten onder leiding van landschapsarchitect Wil Thijsen veranderen in een binnenstadspark.

Het ontwerp is afkomstig van prof. W. Eijkelenboom van EGM architecten uit Dordrecht. Het Rotterdamse bureau Aronsohn Raadgevende Ingenieurs berekende de constructies. De bouwkosten belopen f. 9 miljoen.

Reageer op dit artikel