nieuws

Nederland doet te weinig in China

bouwbreed Premium

Nederland moet meer poen financieren met zachte leningen. Het Nederlandse bedrijfsleven kan dan meer naar China exporteren.

Nu maken Nederlandse ondernemingen soms noodgedwongen gebruik van bijvoorbeeld Spaanse bedrijven voor deze uitvoer. De Chinese ambassadeur in Nederland J. Wu meent dat Nederland in vergelijking met andere EU-landen te weinig zachte leningen aan ontwikkelingslanden beschikbaar stelt. Spanje trekt er daarentegen zo’n f. 2,7 miljard voor uit. Wu ziet vooral voor het MKB kansen in China. Hij verwacht in de komende jaren een forse stijging van de export. Tot aan 2000 zou het land voor ruim f. 1500 miljard invoeren. Te denken valt hier onder meer aan de milieutechnologie. De Nederlandse investeringen in China blijven volgens Wu vooralsnog uitermate bescheiden.

Reageer op dit artikel