nieuws

Mack RW 713 Superliner voor Schmidt te Almelo

bouwbreed

Schmidt Bouwmachines BV te Almelo is met name in de regio Oost Nederland sinds 1982 een vertrouwde naam op het gebied van verhuur van grondverzetmaterieel zoals wielladers, graafmachines en bulldozers.

Daarnaast heeft Schmidt een naam als exporteur en importeur van materieel. Om deze redenen heeft men bij Schmidt gekozen voor een opvallende Mack/Nooteboom-combinatie die bovendien voorzien is van vele extra’s die deze combinatie nog spectaculairder doen ogen dan dat deze al vanaf de fabriek is.

Combinatie

Als trekker fungeert een Mack RW 713 Superliner in 6 x 4 uitvoering. De Mack, die is geleverd door Handels- en Adviesbureau Monne uit IJsselstein, is uitgevoerd met een zescilinder Mack motor die een vermogen heeft van 305 kW bij 1800 omw/min. Het koppel bedraagt 2044 Nm.

De Mack versnellingsbak , van het type T-2090, heeft negen versnellingen vooruit en twee achteruit. De bak is gekoppeld aan een Spicer dubbele droge plaatkoppeling met een diameter van 15,5 inch. De vooras van de Mack is voorzien van paraboolvering en heeft een draagvermogen van 6,5 ton. Het luchtgeveerde tandemstel neemt 20 ton voor zijn rekening. De nieuwe twee-assige Nooteboom dieplader kan over de achterzijde beladen worden.

Reageer op dit artikel