nieuws

Maasbracht draagt bij aan woningbouw

bouwbreed Premium

Het gemeentebestuur van Maasbracht wil f. 2000 per woning extra bijdragen in twee poen van 57 woningen in de sociale sector, die Vastgoed Roer en Maas (VRM) in deze gemeente wil bouwen. Voor de realisering van het po willen B en W met VRM een exploitatieovereenkomst afsluiten.

Het eerste po, gelegen op de hoek Maasbrachterweg/ Wilhelminastraat, houdt tevens de bouw in van een supermarkt van circa 1000 m2 en het aanleggen van 55 parkeerplaatsen. Het tweede po wordt gebouwd op de hoek St. Gertrudisstraat/ Sintelstraat.

Op de bouw moet VRM uit eigen middelen bijna f. 600.000 bijleggen. Voor het aanpassen van de infrastructuur vraagt VRM van de gemeente een bijdrage van f. 175.000. Beide poen zijn in ontwikkeling bij de Architecten Maatschap Engelman Houben in Maasbracht.

Reageer op dit artikel