nieuws

Lijnlaser onafhankelijk van stroomvoorziening

bouwbreed

Leica BV te Rijswijk (ZH) introduceert de Wild PLA20 lijnlaser. Deze laser heeft een duidelijk zichtbare laserstraal en is onafhankelijk van stroomvoorziening. Dit nieuwe instrument maakt deel uit van het Leica bouwprogramma en heeft als interessante kenmerken dat hij ongevoelig is voor temperatuurwisselingen, gas- en waterdicht is en speciaal is ontworpen voor het leggen van buizen leidingen.

De Wild PLA20 laser heeft geen kabels die in de weg ke zitten. Het apparaat is uitgerust met een NiCd batterij die voldoende stroom geeft voor ca. 10 werkuren.

De heldere spot van de helium-neon laserstraal is in elk stadium van het werk duidelijk zichtbaar. Dit zowel bij het maken van sleuven als bij het positioneren van de buizen. Hierdoor zijn tussentijdse controlemetingen overbodig.

De laserapparatuur is eenvoudig te installeren. Na een grove instelling stelt de PLA20 de laserstraal automatisch in. Met de infrarood afstandsbediening kan de positie van de laser-straal tot op een afstand van 100 meter naar links of naar rechts worden gezwenkt.

De nieuwe lijnlaser Wild PLA20 is speciaal ontwikkeld voor het leggen van buizen en leidingen.

Reageer op dit artikel