nieuws

Hydraulisch monobloc sloophamer van A.C.

bouwbreed Premium

Atlas Copco te Zwijndrecht heeft een nieuw model toegevoegd aan zijn serie hydraulische monobloc sloophamers. Ook dit model, de TEX-80H, met een eigen gewicht van 80 kg, biedt het voordeel dat bouten en trekstangen ontbreken. Het hamerhuis is uit een stuk gegoten wat de TEX-80H tot een sterke en solide hamer maakt. De hamer is geschikt voor bevestiging aan mini-graafmachines en schrankladers van 0,7 tot 2 resp. 2,5 ton.

De TEX-80H heeft een gunstige gewichts/prestatieverhouding en tevens een laag geluidsniveau, mede dankzij de behuizing. Door het compacte ontwerp blijft er tijdens het werk altijd een goed zicht op de beitelpunt en kan er ook nauwkeurig met de beitel worden gepositioneerd.

Dagelijks onderhoud heeft de TEX-80H niet nodig omdat hij maar uit heel weinig onderdelen is samengesteld en hij bovendien kan worden aangesloten op een centraal smeersysteem dat naar wens kan worden meegeleverd.

Het hamerhuis van de nieuwe TEX-80H is uit een stuk gegoten waardoor een solide en sterke hamer is ontstaan.

Reageer op dit artikel